Leírás és Paraméterek
GAL vitamin - GAL UC-II® Porc-komplex
A GAL UC-II® Porc-komplex leglényegesebb összetevője az UC-II® néven szabadalmaztatott, nyers csirkeszegyporcból nyert alapanyag. Más porc-kivonatokkal/kollagénekkel szemben a II-es típusú kollagéneket ún. nem denaturálódott (nyers) formában tartalmazza, méghozzá stabilizálva, hogy ne tudjon az emésztőrendszerben se denaturálódni, megemésztődni. Ezáltal változatlan (nyers) formában képes eljutni a vékonybelünkben található nyirokszerveinkhez, az ún. Peyer-plakkokhoz. Ezáltal a nyirokrendszerünkön keresztül képes befolyásolni az immunműködésünket, és így megállítani a saját porcszöveteink megtámadását, meggátolva az azok elleni antitestek termelését. Ilyen antitestek nemcsak autoimmun ízületi betegségek esetén termelődnek (Rheumatoid arthritis). Az ízületek porcfelszínének sérülése, kopása, helytelen mozgása (súrlódás), vagy egyszerűen csak intenzívebb sport alatti igénybevétele során a porcot alkotó II-es kollagénfehérjék egy kis része denaturálódik, azaz a szervezet számára idegen fehérjék jönnek létre. Ezek ellen kisebb-nagyobb mértékben antitest-termelés indul meg, ami által krónikus gyulladás és egyéb problémák léphetnek fel.
Felhasználási javaslat: Mindennap este, lefekvés előtt, éhgyomorra vegyen be 1 db kapszulát.